סוד השמן הזני

שמן ארץ גשור מציג תפיסה חדשנית ומהפכנית בייצור שמן זית איכותי

כמו בתחום היין, גם בתחום שמן הזית התרחשה בשנים האחרונות מהפכה. הצריכה הגוברת והשימוש הנפוץ בשמן, יצרו צורך אמיתי בהבחנה בין השמנים השונים, בבחירת האיכותיים והבריאים שביניהם ובהתאמה מושלמת לשימושים שונים במטבח אנין הטעם. שמן ארץ גשור מקיבוץ גשור בדרום רמת הגולן, הוא הראשון בתחומו, המיישם בייצור השמן שיטות גידול קפדניות ומתקדמות שאומצו מתחום גידול הענבים ליין ובכך, עונה לצורך הגובר בסדרת מוצרי שמן זית זניים איכותיים. בעולם מוכרים כאלפיים זנים של זיתים שפותחו באופן שיתאים לסביבה ולהעדפות של האנשים באזורים השונים. כדי להביא לקהל מגוון רחב של טעמים נטענו בגשור, שבדרום רמת הגולן, מעל חמש מאות דונם של כרמים עם עשרה זנים שונים של זיתים, כל אחד עם טעמים וארומות האופיניים לו. הכרמים מטופלים עם דגש על איכות המוצר הסופי.

העצים עוצבו למסיק ממוכן עם בצרת ענבים שהותאמה למסוק את הזיתים כמו בכרמי הענבים. אנו עוקבים אחר ההבשלה של כל זן ומוסקים כל אחד בדרגת ההבשלה המתאימה לו כך שהארומות הייחודיות לו יבואו לידי ביטוי בצורה מקסימלית. קביעת המועד המדויק למסיק מתאפשרת בזכות השימוש בבוצרת המכנית. היעילות הגבוהה המושגת בדרך זו מצמצמת את מספר השעות העובר מהרגע בו נימסקים הזיתים ועד לרגע עצירת השמן בבית הבד.