מתכונים

במטבח עם שמני זית 'ארץ גשור'

שמני 'ארץ גשור' מצטיינים באיכויות טעם וארומה. כל זן מציע מגוון אחר של טעמים וריחות וניתן להתאים את הזנים השונים לשימושים מגוונים במטבח:

ארבקינה: זן עדין עם טקסטורה קלילה, פירותיות ירוקה המזכירה טעם עגבניה, חריפות קלה, ללא מרירות. מתאים מאד לתיבול ישיר על סלטים חיים, ירקות מאודים, מתאים כתיבול על תבשילי ירקות או דגנים, וכן למנות עדינות של דגים חיים.

לצ'ינו עדין טעם, מצטיין ב'גוף': טקסטורה מלאה, חמאתית-אגוזית, ללא מרירות, עם מעט חריפות. השמן מתאים מאד להכנת רטבים שונים ומשתלב מצוין עם לימון או חומץ. מתאים לשימוש להקפצת ירקות, הכנת דגנים או תבשילי ירקות.

סורי: טעם צעיר וירוק, חריף ומריר במידה, עם טעם מורגש של זיתי מאכל. מתאים לאכילה עם לחם, כתיבול לסלט, לתבשילי קטניות, לרוטב עגבניות. משתלב היטב בחברת עשבי מאכל מקומיים.

קורנייקי: זן ייחודי שאחרי שמכירים אותו, לא ניתן לטעות בו. טעמיו מאד עשבוניים והוא מזכיר ניחוח חציר ודשא. בשל טעמיו היחודיים הוא מצויין עם לחם, ומתאים מאד כתוספת לגבינות לבנות, לבנה ויוגורט.

ברנע: הברנע של גשור חזק וחריף. הוא מתאים למאכלים שאוהבים את התכונות האלה - חומוס, טחינה, חציל קלוי.

פישולין: זן עשיר בטעמים חזקים וניכרים. פירותיות ירוקה, מרירות וחריפות. אם אתם אוהבים שמן חזק, הפישולין יתאים כמעט עם כל דבר. מתאים כתיבול לרוטב עגבניות, למאכלי דגים וגם לסלטים.