מתכונים

דג שלם בתנור – ג'קי אזולאי

אופן ההכנה:

1. חורצים בדג חריצים משני צדדיו .
2. מכניסים את המרכיבים לקערה ובעזרת מוט בלנדר טוחנים את חומרי המשרה ומושכים לדג מבחוץ ומבפנים .
3. מערבבים את העגבניות באותה הקערה ,השומר, הבצלצלים והשום.
4. מניחים את הדגים בתבנית ומסביבם מסדרים את הירקות.
5. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כחצי שעה.

מרכיבים:

דג דניס / פורל מושט שלם ומנוקה
6 עגבניות תמר מחוברות לגבעול
6 בצלצלי שאלוט חצויים
1 פקעות שומר, פרוסוה לחתיכות
4 שיני שום פרוסים

משרים לדג:
8 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
צרור כוסברה קצוצה גס
מעט קליפת לימון מגורדת
1/3 כוס מיץ לימון
פלפל ירוק חריף חתוך גס
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס