אופן ההכנה:
לדג:
לתבל את נתחי הדגים במלח, פלפל, זרעי כוסברה, שמן זית וטימין. להניח על תבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה. לצלות ב 200 מעלות בין 6 ל 8 דקות.
ירקות:
לתבל את הירקות להניח על תבנית צלייה ולחמם כ 10 דקות בהגשה.
שמן ירוק:
מטגנים את הפטרוזיליה בשמן עמוק, בכמות קטנה כל פעם. מניחים בבלנדר עם השמן הרגיל ומעט מלח דק ומעבדים כ 5 דקות. מסננים ושומרים בקירור להגשה.
הגשה:
מסדרים את הירקות בצלחת ההגשה, מניחים רוקט טרי מתובל מעט במיץ לימון שמן זית ומלח ומעל את נתח המוסר הצלוי. מטפטפים מעט מהשמן הירוק סביב המנה ומגישים. בתיאבון!
מרכיבים:
1.5 ק"ג פילה מוסר נקי מעצמות (עם העור)
1 כף זרעי כוסברה
3 כפות טימין טרי (רק עלים)
5 עגבניות פרוסות
1 ראש שום קלוף ופרוס
½ כוס שמן זית
מלח ופלפל
ירקות להגשה:
8 יח ארטישוק ירושלמי שטוף היטב (להשאיר עם הקליפה), לבשל כשעה בתוך סיר מוצף בשמן רגיל עם שום וטימין בחום בינוני נמוך עד לרכות. לחתוך לחתיכות גסות
2 כוסות גרגרי חומוס הדס שהושרה לילה, ובושל עד רכות
8 יח פלפל שושקה אדום, לשרוף על להבה או לטגן, להניח בשקית לשעה ולקלוף
4 יח שומר חתוך לשישיות, צלוי בתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה בשמן זית,מיץ לימון מלח ופלפל
1 פלפל ירוק חריף פרוס
1 כף לימונים כבושים קצוצים
1 צרור רוקט טרי ויפה
2 צרורות פטרוזיליה
1 כפית כמון
½ כוס שמן זית
1 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל לפי טעם