אופן ההכנה:
1. אם משתמשים בשמרים טריים מסוג גרגירים או בשמרים יבשים– מערבבים אותם בקערה עם 3.5 כוסות קמח ו-4 כפות גדושות סוכר.
מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וכוס מים פושרים פחות 2 כפות ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
2. אם משתמשים בקוביית שמרים טריים (מומלץ!) – מפוררים את השמרים בעזרת כף/מזלג ומערבבים אותם בקערית עם כף סוכר עד שהעיסה הופכת למרקם משחתי.
3. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מים פושרים, מערבבים ומניחים בצד. לאחר 10-15 דקות התערובת אמורה לתסוס ואמור להווצר מן קצף עדין (אם אין קצף- השמרים לא תקינים ואין להשתמש בהם).
3. את תערובת השמרים שתססה מערבבים עם 3.5 כוסות קמח ו-3 כפות גדושות סוכר (שימו לב שהשתמשנו כבר בכף סוכר אחת לערבוב עם השמרים).
4. מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וחצי כוס מים פושרים פחות 2 כפות (שימו לב שהשתמשנו כבר בחצי כוס מים לערבוב עם השמרים) ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
5. לאחר מכן ממשיכים ללוש בעזרת הידיים במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים.
6. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
7. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
8. מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה באורך 55-60 ס"מ.
ליצירת 2 חלות:
1. מלפפים את שתי הרצועות זו בזו כמו צורה של "בורג" ואז מגלגלים כמו צורה של חלזון (חשוב להשאיר רופף ולא להדק מאחר והחלה צריכה לתפוח).
2. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את החלות על הנייר. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה- שעה וחצי).
3. מורחים את החלות בביצה טרופה + כפית שמן ומפזרים שומשום.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות (לפחות 7 דקות מראש) וכשהתנור חם- מכניסים את החלות ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.
מרכיבים:
גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
1 כף גדושה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים (חצי קוביית שמרית)
4 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
רבע כוס שמן
200 מ"ל מים פושרים-חמימים (כוס פחות 2 כפות)
1 כפית מלח
לציפוי החלה:
ביצה טרופה+ כפית שמן, שומשום.