כללי זהב מארץ גשור

  1. שמן איכותי – מועצת הזיתים עורכת בדיקות כימיות למידת התחמצנות השמן ומסמנת את איכותו. קנו רק שמן הנושא את תג המועצה.
  2. רמת חמיצות – העדיפו תמיד שמן "כתית מעולה" בעל רמת חמיצות עד 0.8 אחוז. ככל שרמת החמיצות נמוכה, השמן איכותי יותר ובריא יותר. שמן עליו כתוב "שמן זית" בלי המושג "כתית" – הוא תערובת של שמן זית מזוכך עם שמן זית כתית. הימנעו משמן "מזוכך" – שמן שהופק באמצעים כימיים
  3. תנאי אחסון אופיטמאליים – אחסנו את השמן במקום חשוך וקריר.
  4. תוספת מושלמת – שמן זית איכותי הוא תבלין לכל דבר. שמן מוסיף ארומה למזון מבושל, דגנים, תבשילי קטניות וירקות, פסטות, רטבים מבוססי יוגורט, עגבניות, טחינה ועוד!
צריכים עזרה? דברו איתנו
דילוג לתוכן