מתכונים

מרק חרירה – ג'קי אזולאי

אופן ההכנה:

1. באמצעות מעבד מזון קוצצים את הבצל ובסיר גבוה, מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים ופותחים אותם בשמן, תוך כדי ערבוב, 2-3 דקות.
3. מוסיפים כמון-מוסיפים את הקטניות (עדשים וחומוס) ואת הירוקים (פטרוזיליה וכוסברה) ומערבבים.
4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה-בינונית במשך חצי שעה.
5. בסיום הבישול, מוסיפים את האטריות למרק ומבשלים במשך 5 ד' נוספות.
6. מגישים עם את המרק עם שפריץ לימון סחוט טרי.

מרכיבים:

3 כפות שמן זית – ארבקינה
2 בצלים קצוצים
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף כורכום
חצי כף כמון
חצי כף שטוחה פלפל שחור טחון
1 כף מלח
1.5 כוס עדשים חומות/ירוקות (מושרות ולא מבושלות)
800 גרם גרגירי חומוס מבושלים
1 צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1 צרור כוסברה קצוץ גס
1.5 ליטר מים
1.5 חבילת אטריות דקות

להגשה
2 לימונים טריים סחוטים