פולנטה
אופן ההכנה:
מבשלים את התירס (לאחר גילוח הקלח) במים על אש נמוכה ומוסיפים ענף טימין מפורק, כף יין ומלח. אחרי שהתירס רך ומתפרק, מסננים מתוך מסת המים (חשוב! לא לזרוק את הנוזלים), מעבירים את התירס בבלנדר 'ויטה מיקס' ומוסיפים מוזלים מהמסה – עד שנוצר קרם חלק.
מרכיבים:
2 קלחי תירס
ענף טימין
כף יין, גמלא שרדונה
מלח
כבדי עוף
אופן ההכנה:
מחממים את המחבת, ולאחר שהמחבת רותחת מוסיפים את שמן הזית. מטגנים את הכבדים וחורכים אותם. מוסיפים את היין האדום ולאחר מכן גם את הסילאן, עד לקרמול הכבדים. מחכים למידת העשייה הרצויה ומערבבים לקבלת רוטב סמיך. צ'יפס פלנטון: 1 פלנטון קמח מתובל (קמח לבן, זרעי שומר, זרעי כוסברה, פפריקה מתוקה) אופן ההכנה: מקפלים את הפלנטון, חותכים לצורת צ'יפס דק ומטבילים בקמח מתובל. מרתיחים את השמן ומטגנים את הצ'יפס עד לקבלת צבע זהוב.
מרכיבים:
1 בצל
150 גרם כבדים נקיים
שן שום
3 כפות סילאן
3 כפות יין אדום
מלח
פלפל
שמן זית סורי ארץ גשור
הרכבת המנה:
מניחים את הפולנטה, מעליה את הכבדים ומפזרים את הצ'יפס מלמעלה. מומלץ להגיש את המנה עם יין גמלא שרדונה מבית יקב רמת הגולן, בעל מרקם נעים, גוף קל והרבה טעם.