אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבשר יחד עם הבצל וירקות השורש למשך שעתיים בסיר גדול.
2. מוציאים את הבשר וצננו , בנתיים הכינו הרוטב
רוטב
1. בסיר מבשלים ראש שום שלם יחד עם רוטב עגבניות והתבלינים, הכוסברה וכוס מים מהציר
2. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 סמ –ומכניסים לרוטב ,מבשלים עוד שעה.
תפו"א
אופן הכנה:
1. עוטפים כל תפוח אדמה ברדיד אלומיניום ( אטימה מלאה) – ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות למשך כשעה וחצי.
2. בודקים אם תפוחי האדמה מוכנים על ידי נעיצת סכין חדה.
3. מוציאים את תפוחי האדמה ומסירים את רדיד האלומניום .
4. מחממים מחבת גדולה היטב ומניחים במחבת את גבעולי המרווה, תפוחי האדמה ומעט לוחצים עליהם למעיכה קלה.
5. קולים את תפוחי האדמה כשתיים-שלוש דקות עד לחריכה
6. מוציאים לצלחת הגשה ומזלפים שמן זית ומעט מלח ים.
מרכיבים:
1 ק"ג בשר מספר 5
2 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
8 שיני שום פרוסות
שורש סלרי מקולף חתוך גס
שורש פטרוזיליה מקולף חתוך גס
1/2 כוס שמן זית
מים
3 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס
לרוטב:
ראש שום
מחית עגבניות בשופרפרת
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
כפית שטוחה מרק עוף
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כוס מים ממי בישול הבשר
חצי צרור כוסברה קצוצה
לתפו"א:
4 תפוחי אדמה גדולים מנוגבים.
ארבעה גבעולי מרווה.