צלי בקר עם ירקות ותפוח אדמה – ג'קי אזולאי

צלי בקר עם ירקות ותפו"א

מרכיבים:

1 ק"ג בשר מספר 5
2 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
8 שיני שום פרוסות
שורש סלרי מקולף חתוך גס
שורש פטרוזיליה מקולף חתוך גס
1/2 כוס שמן זית
מים
3 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס

לרוטב:
ראש שום
מחית עגבניות בשופרפרת
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
כפית שטוחה מרק עוף
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כוס מים ממי בישול הבשר
חצי צרור כוסברה קצוצה

לתפו"א:

4 תפוחי אדמה גדולים מנוגבים.
ארבעה גבעולי מרווה.

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבשר יחד עם  הבצל וירקות השורש למשך שעתיים בסיר גדול.
2.מוציאים את הבשר וצננו , בנתיים הכינו הרוטב

רוטב

1.בסיר מבשלים ראש שום שלם  יחד עם רוטב עגבניות והתבלינים, הכוסברה  וכוס מים מהציר
2. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 סמ –ומכניסים לרוטב ,מבשלים עוד שעה.

תפו"א
אופן הכנה:

1.עוטפים כל תפוח אדמה ברדיד אלומיניום  ( אטימה מלאה) – ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות למשך כשעה וחצי .
2.בודקים אם תפוחי האדמה מוכנים על ידי נעיצת סכין חדה.
3.מוציאים את תפוחי האדמה ומסירים את רדיד האלומניום .
4.מחממים מחבת גדולה היטב ומניחים במחבת את גבעולי המרווה, תפוחי האדמה ומעט לוחצים עליהם למעיכה קלה .
5.קולים את תפוחי האדמה כשתיים-שלוש דקות עד לחריכה
6.מוציאים לצלחת הגשה ומזלפים שמן זית ומעט מלח ים.

צריכים עזרה? דברו איתנו
דילוג לתוכן