בארץ גשור נערכים מבחני טעימה קפדניים בסטנדרטים בינלאומיים והוא מכיל מרכיבים תזונתיים איכותיים ובריאים במיוחד. כך עונה שמן גשור לצורך הגובר במוצרי שמן זית זני איכותי ובריא, המותאם בשלמות לצרכי המטבח אנין הטעם.
שמן הזית מהווה מרכיב חשוב במטבח הים תיכוני בעיקר עקב תפוצתו הרבה באזור, טעמו המשובח, ניחוחו המופלא ויכולתו להפוך כל תבשיל למצוין.
שמן הזית אינו רק טעים אלא גם מזין ובריא: לאחרונה נתגלו בשמן הזית תכונות רפואיות רבות. מחקרים מראים שאוכלוסיות שצורכות באופן קבוע שמן זית סובלות פחות ממחלות לב וכלי דם.
הוספת כמות מרובה של שמן זית לתפריט היומי הקבוע, יכולה לעזור בהגנת תאי הגוף מפני התפרצות מחלת הסרטן. תרופת הסבתא הישנה והטובה פועלת בהצלחה עד היום בקרב אנשים הסובלים מבעיות מעיים ועצירות: כף שמן זית +מיץ סחוט מחצי לימון בבוקר על קיבה ריקה. שמן הזית שומר על הלב ועל עורקים נקיים, מדכא את הכולסטרול "הרע", מגביר את הכולסטרול "הטוב" ומסייע בעיכול. שמן זית איכותי, מכבישה קרה מסוג כתית מעולה, עשיר בויטמינים ובשומנים חד לא רווים – חומצה אולאית היא "חומצת הזית".