מרכיבים:

קציצות גפילטע

600 גרם קרפיון טחון פעמיים דק (לבקש ממוכר הדגים)
100 גרם קמח מצה
3 ביצים קשות
1 יח בצל גדול קלוף
2 ביצים
40 גרם סוכר
כפית פלפל שחור טחון דק
כוס שמן זית ארבקינה

קציצות מרוקאיות

700 גרם קרפיון נקי מעור ועצמות
½ ראש שום
2 תפוחי אדמה קלופים
1 בצל קלוף ½ צרור כוסברה
½ צרור פטרוזיליה
1 כפית פלפל שחור
1 פלפל ירוק חריף
1 כוס קמח מצה
כפית כורכום
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
שמן זית ארבקינה

אופן ההכנה:

אופן ההכנה גפילטע:

מלח לפי טעם לציר: ראשים ועצמות מ 4 יח דג קרפיון שטוף היטב, 2 בצלים חתוכים גס, 4 גבעולי סלרי, 4 גזרים חתוכים גס, 3 עלה דפנה, 4 פלפל אנגלי, 1 כפית פלפל שחור טחון דק, 3 כפות סוכר,
מלח לפי הטעם לחריין: 3 סלקים מבושלים (אפשר גם לקנות את המבושלים בוואקום), ½ כוס שורש חזרת טרי מגורר דק בפומפייה,2 תפוחי עץ סמית קלופים ומגוררים בפומפיה, 3 כפות חומץ, 1 כף סוכר, 1 כף גינגר טרי קצוץ, 1 כוס שמן זית ארבקינה, מלח ופלפל לפי טעם.

אופן ההכנה: טוחנים את הביצים הקשות והבצל במטחנת בשר על מצב דק. מערבבים עם יתרת החומרים ומתבלים. מניחים במקרר לשעה. מכינים קציצות ומבשלים בציר הדגים כחצי שעה. מצננים ושומרים בקירור

להגשה

לציר: מכסים את כל החומרים במים. מביאים לרתיחה ומנמיכים לסף רתיחה. מקפים את הקצף והלכלוך מעל פני הנוזל ומבשלים כשעה (חשוב לתבל את הציר היטב)
לחריין: מניחים את כל חומרי הגלם בבלנדר וטוחנים לקרם חלק, מתבלים ושומרים בקירור עד להגשה.

אופן ההכנה:

לטחון את הדגים, תפוחי האדמה, השום והבצל המטחנת בשר דקה פעמיים. לערבב עם יתר החומרים והניח במקרר לשעתיים. ליצור קציצות ולהניח לתוך הרוטב ולבשל כחצי שעה על אש נמוכה ולהגיש.

ארבקינה

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ארבקינה

עדין מאד ומיוחד מאד. זן ספרדי אהוב מאד בספרד ובארה"ב בעל ארומה פירותית ייחודית. טקסטורה קלילה (לא שמנוני או כבד), עם נגיעות פירותיות ירוקות ללא חריפות.
זן שמקורו בצפון ספרד, באיזור קטלוניה שם הוא מהווה את עיקר גידול הזית. העץ יחסית קטן, נוטה לגדול לרוחב ומגיב טוב לגיזום (אפילו גיזום אגרסיבי). פירותיו קטנים ועגולים. מתאים ביותר לנטיעה צפופה אך בעייתי למסיק ע"י מנערת השמן נחשב לטוב מאוד אך בעל יציבות כימית נמוכה עקב אחוזים גבוהים של חומצה לינולאית (אומגה 6 – חומצת שומן רב בלתי רוויה) התורמת לאי היציבות. עם התפתחות של שיטות מסיק מתקדמות (בוצרת) נפוץ הזן בכל העולם, בעיקר בארגנטינה וצ'ילה. מתאים לגידול במגוון של אקלימים וסוגי אדמות, והזיתים מבשילים יחסית מוקדם. הזן ניחן ביבולים יחסית גבוהים ובסירוגיות נמוכה. לארבקינה ארומה פרחונית נעימה ופירותיות בולטת. ניתן להבחין בטעמים של תפוח ירוק ושקדים. השמן עדין, ללא מרירות וחריפות ואהוב מאוד על שפים.

שמנים נוספים

ארבוסנה

₪7.60 ל-100 מ''ל

57.00
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ברנע

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

לצ'ינו

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

פיקואל

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

קורנייקי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

סורי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪136.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר