מרכיבים:

גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
1 כף גדושה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים (חצי קוביית שמרית)
4 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
רבע כוס שמן זית ברנע
200 מ"ל מים פושרים-חמימים (כוס פחות 2 כפות)
1 כפית מלח

לציפוי החלה:
ביצה טרופה+ כפית שמן, שומשום.

אופן ההכנה:

  1. אם משתמשים בשמרים טריים מסוג גרגירים או בשמרים יבשים– מערבבים אותם בקערה עם 3.5 כוסות קמח ו-4 כפות גדושות סוכר.
    מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וכוס מים פושרים פחות 2 כפות ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.

  2. אם משתמשים בקוביית שמרים טריים (מומלץ!) – מפוררים את השמרים בעזרת כף/מזלג ומערבבים אותם בקערית עם כף סוכר עד שהעיסה הופכת למרקם משחתי.

     

  3.  לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מים פושרים, מערבבים ומניחים בצד. לאחר 10-15 דקות התערובת אמורה לתסוס ואמור להווצר מן קצף עדין (אם אין קצף- השמרים לא תקינים ואין להשתמש בהם).

  4.  את תערובת השמרים שתססה מערבבים עם 3.5 כוסות קמח ו-3 כפות גדושות סוכר (שימו לב שהשתמשנו כבר בכף סוכר אחת לערבוב עם השמרים).

  5. מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וחצי כוס מים פושרים פחות 2 כפות (שימו לב שהשתמשנו כבר בחצי כוס מים לערבוב עם השמרים) ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.

  6. לאחר מכן ממשיכים ללוש בעזרת הידיים במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים.

  7. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

  8. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה באורך 55-60 ס"מ.

ליצירת 2 חלות:

  1. מלפפים את שתי הרצועות זו בזו כמו צורה של "בורג" ואז מגלגלים כמו צורה של חלזון (חשוב להשאיר רופף ולא להדק מאחר והחלה צריכה לתפוח).
  2.  מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את החלות על הנייר. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה- שעה וחצי).
  3.  מורחים את החלות בביצה טרופה + כפית שמן ומפזרים שומשום.
  4.  מחממים תנור ל- 180 מעלות (לפחות 7 דקות מראש) וכשהתנור חם- מכניסים את החלות ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

ברנע

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ברנע

ארומה פירותית, נוטה לחריפות עם מרירות מודגשת. זן מקומי ייחודי מכרמי איזור קדש ברנע. עצים גבוהים וזקופים. הזיתים מתאימים לשמן ולמאכל.
אחד הזנים החדשים (לפחות בצורתו המסחרית כיום), פותח ע"י קבוצת חוקרים בהובלתו של פרופסור שמעון לביא ומשה טל. מקורו של הזן באיזור קדש ברנע ומכאן שמו. העץ צומח לגובה, בצורה "ברושית" (ברוש), גדל במהירות ונותן יבולים יציבים. תכונות אלו הפכו אותו פופולרי מאוד בכל הנטיעות החדשות בארץ ובעולם.פירותיו גדולים יחסית ובעל צורה מיוחדת, מוארכת עם פיטם בולט בקצה הפרי, דבר אשר מקל מאוד על זיהויו של הזן ממש במבט ראשון. למרות הפרי הגדול, הוא כמעט אינו משמש כפרי לכבישה אלא בעיקר לשמן. אחוזי השמן בינוניים, בין 18%-20% שמן. טעמו של השמן שונה מאוד בזמני מסיק שונים (פרי ירוק, חצי בשל או בשל). שמן ברנע מציג שונות מאוד גדולה גם בין בתי גידול שונים – בקרקעות של הגולן לדוגמא הוא נוטה להיות בעל טעם דומיננטי, עם מרירות בולטת. ככל שנדרים לכיוון מישור החוף והשפלה, המרירות תתעדן וטעמו של השמן יהיה עדין יותר. בנגב לדוגמא מתארים את הברנע כשמן עדין, פירותי, ללא מרירות וחריפות (או חריפות עדינה).

שמנים נוספים

ארבוסנה

₪7.60 ל-100 מ''ל

57.00
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ברנע

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

לצ'ינו

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

פיקואל

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

קורנייקי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

סורי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪136.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר