מרכיבים:
3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית פישולין
2 בצלים קלופים וקצוצים
3 עגבניות קצוצות
1/3 פלפל חריף ללא גרעינים או קורט פפריקה חריפה או צ'ילי
6 שיני שום קצוצות
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס דק
שתי כפות רכז עגבניות
מים רותחים
1 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, שריר, צוואר, צלעות) חתוך לקוביות של 1 ס"מ
אופן ההכנה:
- בשלו הבשר במים למשך שעה וחצי-שעתיים סננו ושטפו הבשר.
- בסיר שטוח ורחב טגנו הבצל עד הזהבה.
- הוסיפו תפוחי האדמה וערבבו היטב.
- הוסיפו שום וטגנו עוד דקה תוך ערבוב קל.
- הוסיפו התבלינים ורסק העגבניות ערבבו קלות.
- הוסיפו העגבניות וערבבו , טגנו עוד דקה.
- הוסיפו הבשר לסיר וערבבו היטב.
- הוסיפו מים רותחים עד כיסוי תכולת הסיר והביאו לרתיחה.
- הנמיכו ובשלו על אש בנונית שעה נוספת.
פישולין
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00
בחר אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
פישולין
חריף, מריר וגם פירותי במידה.
זן שמקורו בצרפת וזוכה במולדתו לביקוש רב. השמן אהוב על שפים.
הפישולין מקורו בצרפת, מאיזור לנגדוק (דרום צרפת). הפרי גדול ומתאים הן לכבישה והן לשמן. העץ בינוני בגודלו ובעל עוצמת צימוח בינונית, נוטה לגדול עם נוף פתוח ואוורירי ובעל גזע מרכזי אחד. מתאים לגידול במגוון קרקעות ותנאי אקלים. למרות נטייתו להיות פורה ובעל יבולים גבוהים, אחוז השמן בו בינוני-נמוך: בין 15%-18%. לפישולין קלון (Clone) נוסף עם פירות קטנים יותר שהתגלה במרוקו (ועל כן נקרא פישולין-מרוקן, להבדיל מ פישולין-לנגדוק) וטעמו עדין יותר ופחות אינטנסיבי ודומיננטי מאחיו הגדול מצרפת. הפישולין נפוץ בהרבה מדינות באגן הים התיכון, העיקריות שבהן – איטליה וישראל. בין השאר הוא נחשב כמפרה טוב לברנע. צבע השמן בפישולין, כמו הקורנייקי, מושפע פחות ממידת ההבשלה של הפרי (מסיק מוקדם=שמן ירוק, מסיק מאוחר=שמן זהוב בהיר) ולכן גם פרי שנמסק ירוק ייתן שמן זהוב בהיר ואטום מעט. השמן נחשב לשמן עשיר מאוד בטעם, בעל מרירות אופיינית וחריפות בולטת. מאוד פירותי וניתן למצוא בטעמו רמזים לעשבי תיבול כגון זעתר וטימין, זית ירוק ואפילו דבש. נחשב לשמן בעל ערכי בריאות גבוהים עקב כמות גדולה של נוגדי חמצון (פוליפנולים) שהוא מכיל.
הפישולין מקורו בצרפת, מאיזור לנגדוק (דרום צרפת). הפרי גדול ומתאים הן לכבישה והן לשמן. העץ בינוני בגודלו ובעל עוצמת צימוח בינונית, נוטה לגדול עם נוף פתוח ואוורירי ובעל גזע מרכזי אחד. מתאים לגידול במגוון קרקעות ותנאי אקלים. למרות נטייתו להיות פורה ובעל יבולים גבוהים, אחוז השמן בו בינוני-נמוך: בין 15%-18%. לפישולין קלון (Clone) נוסף עם פירות קטנים יותר שהתגלה במרוקו (ועל כן נקרא פישולין-מרוקן, להבדיל מ פישולין-לנגדוק) וטעמו עדין יותר ופחות אינטנסיבי ודומיננטי מאחיו הגדול מצרפת. הפישולין נפוץ בהרבה מדינות באגן הים התיכון, העיקריות שבהן – איטליה וישראל. בין השאר הוא נחשב כמפרה טוב לברנע. צבע השמן בפישולין, כמו הקורנייקי, מושפע פחות ממידת ההבשלה של הפרי (מסיק מוקדם=שמן ירוק, מסיק מאוחר=שמן זהוב בהיר) ולכן גם פרי שנמסק ירוק ייתן שמן זהוב בהיר ואטום מעט. השמן נחשב לשמן עשיר מאוד בטעם, בעל מרירות אופיינית וחריפות בולטת. מאוד פירותי וניתן למצוא בטעמו רמזים לעשבי תיבול כגון זעתר וטימין, זית ירוק ואפילו דבש. נחשב לשמן בעל ערכי בריאות גבוהים עקב כמות גדולה של נוגדי חמצון (פוליפנולים) שהוא מכיל.

שמנים נוספים
ברנע
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00
בחר אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
פיקואל
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00
בחר אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
קורטינה
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00
בחר אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
סורי
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00
בחר אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
שמן הבית
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00
בחר אפשרויות
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר