מרכיבים:

60 גרם סלמון מטורטר
1/2 אבוקדו חתוך לקוביות
1/2 אגס חתוך לקוביות, מתובל בכף יין אדום
צרור כוסברה
צרור שמיר
1 בצל שאלוט פרוס
3 צנוניות
צרור עירית
2 טבעות צ'ילי
1/2 כפית אבקת נורי ירוקה
100 מ"ל יוגורט
1/2 לימון
שמן זית לצ'ינו
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

  1. חותכים את האבוקדו והאגס לברנואזים (ריבועים קטנים בגודל 1 ס"מ).

  2. חותכים עירית, שמיר וכוסברה לשיפונדים קטנים (רצועות קטנות), ולאחר מכן חותכים טבעות צ'ילי ושאלוט.

  3. מערבבים את היוגורט עם 1/2 לימון סחוט. מניחים את הסלמון בקערה, מוסיפים את קוביות האבוקדו, עשבי התיבול, האגס עם היין, השאלוט והצ'ילי.

  4. מתבלים את המנה במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית, לפי הטעם.

     

    הרכבת המנה:

    מניחים במרכז הצלחת כף גדושה של יוגורט חמוץ ומעליה את מיקס הטרטר, מפזרים מעל את אבקת הנורי, הצנוניות ועלי הכוסברה, סוגרים עם עוד נגיעה של שמן זית.

לצ'ינו

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

לצ'ינו

  עדין, רענן, טעם מתקתק ללא חריפות או מרירות. זן איטלקי האופייני לטוסקנה, הזיתים מבשילים מוקדם יחסית וקליפתם מתחילה להשחיר כבר באוגוסט. לשמן גוון זהוב, ארומה המזכירה עגבניות ירוקות.
אחד הזנים העיקריים והנפוצים באיטליה. מקורו במרכז איטליה, ממחוז טוסקנה ובשנים האחרונות הוא נפוץ גם במדינות נוספות, בעיקר באלה בהן נפוצים בתי בד מודרניים. העץ בינוני בגודלו אך עם צימוח מתפשט ורחב. למרות שבאיטליה הוא נחשב לעץ בעל סירוגיות נמוכה בגידול אינטנסיבי (גידול שכולל השקייה ודישון), בארץ הוא נוטה להיות סירוגי מאוד (כנראה כתוצאה מאקלים שונה) ולכן היקף הנטיעות של הזן צומצם משמעותית. הפרי משחיר מוקדם (כבר באוגוסט-ספטמבר), ההבשלה שלו היא פנימית (כלומר הפרי משחיר הרבה לפני שהוא בשל, בניגוד לשאר הזיתים שהחלפת הצבע לאדום ושחור מעידה על הבשלה) והוא הזן הראשון להיקטף בכרם הזיתים שלנו, ממש בתחילת נובמבר. הלצ'ינו נחשב לזן הקשה ביותר להפקת שמן ובית הבד ממש "מזיע" כדי להפיק ממנו שמן. אחוזי השמן שלו בינוניים ובד"כ יהיו סביב 16%-17% שמן. השמן שמופק ממנו הינו עדין, ללא מרירות ועם חריפות מתונה הנוטה להיעלם עם הזמן. השמן בעל "גוף"(שמנוני) ומרקם חמאתי, הארומות רעננות, פרחוניות ומרמזות על עגבניות ירוקות ואגוזים. הלצ'ינו נחשב לאחד הזנים המבוקשים בשוק הישראלי בגלל עדינותו והיותו "ידידותי למשתמש". הוא בעל אחוז גבוה של חומצה אולאית (אומגה 9 – חומצת שומן חד בלתי רוויה) ועשיר מאוד בויטמין E. בגלל עדינותו הוא ישתלב נהדר בכל בישול, טיגון או תיבול בהם אנו מעוניינים להינות מהערך הבריאותי הגבוה של השמן אך ללא טעמי שמן הזית החזקים.

שמנים נוספים

ארבוסנה

₪7.60 ל-100 מ''ל

57.00
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ברנע

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

פיקואל

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

פישולין

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪136.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

קורטינה

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪136.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

קורנייקי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

שמן הבית

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר