מרכיבים:
פולנטה
2 קלחי תירס
ענף טימין
כף יין, גמלא שרדונה
מלח
כבדי עוף
1 בצל
150 גרם כבדים נקיים
שן שום
3 כפות סילאן
3 כפות יין אדום
מלח
פלפל
שמן זית סורי
אופן ההכנה:
פולנטה
מבשלים את התירס (לאחר גילוח הקלח) במים על אש נמוכה ומוסיפים ענף טימין מפורק, כף יין ומלח. אחרי שהתירס רך ומתפרק, מסננים מתוך מסת המים (חשוב! לא לזרוק את הנוזלים), מעבירים את התירס בבלנדר 'ויטה מיקס' ומוסיפים מוזלים מהמסה – עד שנוצר קרם חלק.
כבדי עוף
מחממים את המחבת, ולאחר שהמחבת רותחת מוסיפים את שמן הזית. מטגנים את הכבדים וחורכים אותם. מוסיפים את היין האדום ולאחר מכן גם את הסילאן, עד לקרמול הכבדים. מחכים למידת העשייה הרצויה ומערבבים לקבלת רוטב סמיך. צ'יפס פלנטון: 1 פלנטון קמח מתובל (קמח לבן, זרעי שומר, זרעי כוסברה, פפריקה מתוקה) אופן ההכנה: מקפלים את הפלנטון, חותכים לצורת צ'יפס דק ומטבילים בקמח מתובל. מרתיחים את השמן ומטגנים את הצ'יפס עד לקבלת צבע זהוב.
הרכבת המנה:
מניחים את הפולנטה, מעליה את הכבדים ומפזרים את הצ'יפס מלמעלה. מומלץ להגיש את המנה עם יין גמלא שרדונה מבית יקב רמת הגולן, בעל מרקם נעים, גוף קל והרבה טעם.
סורי
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00סורי
כנראה זן הזיתים העתיק בעולם. הזן הראשון שבויית, וזה אפילו קרה פה באיזור של ארץ ישראל ולבנון. אחד הזנים הנפוצים ביותר במזרח התיכון וזן הנפוץ ביותר בישראל, כמו כן הוא הזן השולט בגידול זיתים בארץ בבעל (=ללא השקייה וטיפול). הזן מאופיין בשונות רבה של מופעי עץ ונע בין עצים שיחיים לגמרי לעצים תמירים עם גזע מרכזי רחב ונוף מתפשט ופתוח. הוא אינו מתאים במיוחד לשיטות מסיק מתקדמות (בוצרת) ורגישותו הרבה לעין הטווס, סס הנמר וזבוב הזית בנוסף לסירוגיות גבוהה מאוד, הופכים אותו ללא פופולרי בכרמים אינטנסיביים. אגב, סורי הוא שיבוש של המילה צורי, כלומר מקורו של הזן מצור שבלבנון ולא מסוריה. הזיתים מאורכים במקצת עם קצה שפיצי, גודלם בינוני והם מתאימים ונפוצים מאוד בכבישה. השמן מזן סורי הוא הנפוץ ביותר בארץ, רובו מכרמי בעל, ובשל כך יצא לו שם של שמן דומיננטי ומרוכז מאוד בטעמיו. שם זה כמובן נכון חלקית ומוגבל רק לשמן המגיע מכרמי בעל. בכרמים אינטנסיביים השמן נוטה להיות עדין יותר משמעותית ו"ידידותי יותר" למשתמש. אחוזי השמן שלו גבוהים ועוברים בקלות את ה- 20%. השמן בעל ארומה פירותית בולטת וכאשר טועמים את השמן אפשר ממש לדמיין זית (פרי) במצב נוזלי. השמן מאופיין בחריפות ומרירות שיכולים להיות עדינים או דומיננטיים, תלוי בצורת הגידול. השמן נחשב לשמן השומר על טעמיו לאורך זמן.

שמנים נוספים
ארבקינה
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00ברנע
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00פיקואל
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00פישולין
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00קורטינה
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00שמן הבית
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00