מרכיבים:
2 יחידות מלאווח
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
3 כפות שמן זית פישולין לטיגון.
500 גרם סה"כ של חלקי פנים: ניתן לשלב טחול עוף, כבד עוף, לבבות, יש אפשרות להוסיף רצועות של פרגיות או שווארמה הודו נקבה
חצי צרור כוסברה
קורט מלח (חלקי הפנים מלוחים) צ'ילי חריף לא חובה
אופן ההכנה:
לנקות היטב את הטחול והלבבות.
את כבד העוף לצלות על אש גלויה מטעמי כשרות.
לטגן בצל עם 3 כפות שמן עד לשקיפות.
להוסיף את חלקי העוף לתבל ולבשל במשך 10 דקות ולהניח בצד לקירור.
הכנת המלוואח:
למרוח 2 יחידות מלוואח בשמן זית בשני הצדדים ולרדד בין 2 ניירות אפייה אך לשמור על צורתו העגולה (גודל שמתאים לתבנית עגולה 24).
לשמן את התבנית במעט שמן זית ,להניח 1 יחידת מלוואח למלא במעורב (חשוב שהמעורב לא יהיה חם).
לשטח את המעורב בגובה אחיד ולסגור עם היחידה השנייה.
לקפל היטב את הקצוות של הדף העליון תחת הדף התחתון ,להבריש שמן זית ולפזר מעט סומסום לקישוט.
לאפות בחום 180 מעלות עד להשחמה כ 25 דקות,להניח את התבנית בחלק התחתון של התנור. ולהגיש לצד טחינה צהובה בטעם עמבה וטחינה לבנה.- טחינה אחווה טחונים יחד בבלנדר מוט.
פישולין
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00פישולין
הפישולין מקורו בצרפת, מאיזור לנגדוק (דרום צרפת). הפרי גדול ומתאים הן לכבישה והן לשמן. העץ בינוני בגודלו ובעל עוצמת צימוח בינונית, נוטה לגדול עם נוף פתוח ואוורירי ובעל גזע מרכזי אחד. מתאים לגידול במגוון קרקעות ותנאי אקלים. למרות נטייתו להיות פורה ובעל יבולים גבוהים, אחוז השמן בו בינוני-נמוך: בין 15%-18%. לפישולין קלון (Clone) נוסף עם פירות קטנים יותר שהתגלה במרוקו (ועל כן נקרא פישולין-מרוקן, להבדיל מ פישולין-לנגדוק) וטעמו עדין יותר ופחות אינטנסיבי ודומיננטי מאחיו הגדול מצרפת. הפישולין נפוץ בהרבה מדינות באגן הים התיכון, העיקריות שבהן – איטליה וישראל. בין השאר הוא נחשב כמפרה טוב לברנע. צבע השמן בפישולין, כמו הקורנייקי, מושפע פחות ממידת ההבשלה של הפרי (מסיק מוקדם=שמן ירוק, מסיק מאוחר=שמן זהוב בהיר) ולכן גם פרי שנמסק ירוק ייתן שמן זהוב בהיר ואטום מעט. השמן נחשב לשמן עשיר מאוד בטעם, בעל מרירות אופיינית וחריפות בולטת. מאוד פירותי וניתן למצוא בטעמו רמזים לעשבי תיבול כגון זעתר וטימין, זית ירוק ואפילו דבש. נחשב לשמן בעל ערכי בריאות גבוהים עקב כמות גדולה של נוגדי חמצון (פוליפנולים) שהוא מכיל.

שמנים נוספים
ארבקינה
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00ברנע
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00פיקואל
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00סורי
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00