מרכיבים:

תבנית נייר חד פעמית בגודל 20/30
1/2 חבילה (250 גרם) פסטה פפרדלה
כ-400 גרם מנגולד ( ללא החלק הלבן)
 2 כפות שמן זית קורנייקי
1 בצל קצוץ
עלי טימין מגבעול אחד
1 סלסילה פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות דק
250 גרם גבינה בולגרית
150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
שמנת לבישול 250 גר
2 ביצים, טרופות
2 כפות קמח
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

  1.  מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לרמת אל דאנטה ומצננים.
  2.  חותכים בצל לקוביות ומטגנים בשמן זית כדקה, לאחר מכן מוסיפים את המנגולד ומטגנים דקה נוספת.
  3.  מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ- 2 דקות נוספות ומסירים מהאש ומניחים במסננת להגרת נוזלים.
  4.  שמים בקערה את האטריות, הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים וערבבו היטב ומוסיפים את תערובת המנגולד ומערבבים היטב .
  5.  שמים את התבנית והעבירו התערובת ,מיישרים מעט ומפזרים את גבינת הפרמז'ן.
  6.  אופים כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה..

קורנייקי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

קורנייקי

"ירוק" ועשבוני ביותר, מעט חריף ומריר. זן שמקורו ביוון. הזיתים מאורכים, קטנים מאד ומבשילים לאט. השמן מכיל רמה גבוהה יחסית של פוליפנולים המקנים לו יציבות. מנעד טעמי הפירות בשמן זה מדהים.
זן שמקורו ביוון, מהווה 50% מגידול הזיתים ביוון בעיקר באיים סאמוס וכרתים. העץ יחסית נמוך ו"שיחי", בעל סירוגיות נמוכה ועוצמת צימוח חזקה. הזית מאוד קטן ובעל צורה מאורכת, מבשיל מאוחר ויחסית קשה למסיק מכני בשל עוקצי הפרי התפוסים חזק. הוא רגיש לקור אך עמיד מאוד לתנאי יובש ומיעוט מים. אחוזי השמן שלו גבוהים והוא בנקל יגיע ל- 22%-24% שמן. אחד הדברים המעניינים בקורנייקי הוא שבניגוד למרבית זני הזיתים בהם משפיעה מידת הבשלות של הפרי על צבעו של השמן (שמן כהה/ירוק – זיתים ירוקים, שמן צהוב/צהוב בהיר – זיתים בשלים), הקורנייקי, גם אם יימסק בשל (כלומר קליפה שחורה ), עדיין צבע השמן יהיה ירוק השמן נחשב לאיכותי ביותר, יציב, ובעל ארומות עשבוניות אופייניות. ריחות וטעמים של דשא קצוץ, עשבים ועלים ירוקים, את כולם נפגוש כאשר נטעם את הקורנייקי. יחמיא מאוד לסלטים ומאכלים על בסיס ירקות ירוקים (חסה, תרד, ברוקולי וכיו"ב) אחד הזנים האהובים ביותר על השפים שמשתמשים בשמן שלנו. בארץ גשור הקורנייקי מהווה את החלק הארי של הכרם שלנו עקב התאמתו המושלמת למסיק ע"י בוצרת.

שמנים נוספים

ארבוסנה

₪7.60 ל-100 מ''ל

57.00
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ארבקינה

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ברנע

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

לצ'ינו

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

פיקואל

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

סורי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪136.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר