מרכיבים:
מרכיבים:
1 ק"ג בשר עגל טרי טחון דק פעמיים
3 בצלים קצוצים דק
1 כוס קמח מצות
1 כף ראס אל חנות
1 כפית קינמון
1 כפית משייה
2 ביצים
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
½ צרור כוסברה קצוץ דק
½ כוס מי סודה קרים
לתבשיל:
8 יח ארטישוק קלוף ונקי לחלוטין לשמור במים ולימון עד הבישול (ניתן להשתמש בקפוא)
1 ראש שום קלוף ופרוס
2 חבילות מנגולד (סלק עלים), גבעולים מופרדים מעלים. גבעול חתוך קטן עלים לקרוע גס
4 יח שומר חתוך לשמיניות
4 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים, שהרתחנו כ2 דק במים ע"מ להוציא מרירות
2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים דק
3 יח פפריקות מתוקות שלמות מושרות במים ומסוננות
½ צרור כוסברה קצוצה גס
1 כף כורכום
½ כוס שמן זית ארבקינה
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קמח תפוחי אדמה
2 כוסות ציר עוף או מים מנרלים
אופן ההכנה:
קציצות: מערבבים את כל החומרים היטב ומניחים בקירור לשעתיים לפחות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל אחיד. במחבת טפלון עם מעט שמן מזהיבים את הקציצות כדקה מכל צד ומעבירים אל תוך התבשיל המוכן.
תבשיל: בסיר רחב מזהיבים מעט את שיני השום בשמן מוסיפים את גבעולי המנגולד, הצילי, הסלרי והכורכום מכסים ומבשלים כ 10 דק. מוסיפים את כף קמח תפוחי האדמה ומערבבים כדקה לקבלת מעין רביכה. מוסיפים את ציר העוף חם אל הסיר ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה. מוסיפים את הארטישוקים ההפפריקות השומר והזיתים, מתבלים במלח ומבשלים כשעה על אש נמוכה. מוסיפים את הקציצות פנימה ומבשלים כחצי שעה נוספת. מתבלים במיץ לימון וכוסברה ומגישים
ארבקינה
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00ארבקינה
זן שמקורו בצפון ספרד, באיזור קטלוניה שם הוא מהווה את עיקר גידול הזית. העץ יחסית קטן, נוטה לגדול לרוחב ומגיב טוב לגיזום (אפילו גיזום אגרסיבי). פירותיו קטנים ועגולים. מתאים ביותר לנטיעה צפופה אך בעייתי למסיק ע"י מנערת השמן נחשב לטוב מאוד אך בעל יציבות כימית נמוכה עקב אחוזים גבוהים של חומצה לינולאית (אומגה 6 – חומצת שומן רב בלתי רוויה) התורמת לאי היציבות. עם התפתחות של שיטות מסיק מתקדמות (בוצרת) נפוץ הזן בכל העולם, בעיקר בארגנטינה וצ'ילה. מתאים לגידול במגוון של אקלימים וסוגי אדמות, והזיתים מבשילים יחסית מוקדם. הזן ניחן ביבולים יחסית גבוהים ובסירוגיות נמוכה. לארבקינה ארומה פרחונית נעימה ופירותיות בולטת. ניתן להבחין בטעמים של תפוח ירוק ושקדים. השמן עדין, ללא מרירות וחריפות ואהוב מאוד על שפים.

שמנים נוספים
ברנע
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00פיקואל
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪290.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪290.00סורי
₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל
₪57.00 – ₪136.00טווח מחירים: ₪57.00 עד ₪136.00