מרכיבים:

טליאטלה ללא ביצים ברילה או מותג איטלקי אחר 500 גר.
סיר מים
מלח גס
צרור סלרי
גזר 1
ראש שום
בצל 1
טחון מן הצומח של טבעול
עגבניות מרוסקות 800 גר.
סוכר 1 כף
מרווה צרור
יין אדום (כוס)
מלח שולחן
פלפל טחון
שמן זית ארבקינה
שמרי בירה חצי כוס
שקדים טחונים (קמח שקדים) חצי כוס

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסופריטו (הבסיס לרוטב): קוצצים את הגזר, הסלרי, השום והבצל לקוביות קטנות מאוד
  2. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר עם תחתית נון-סטיק
  3. מטגנים את הסופריטו בשמן החם משך 2-3 דקות
  4. מוסיפים את הטחון מן הצומח
  5. מערבבים דקה או שתיים
  6. שופכים את היין לתוך הסיר על אש גבוהה מאוד. מערבבים ומשאירים על אש גבוהה עד שהיין לגמרי מתאדה
  7. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, חצי כוס מים, את הסוכר ואת המלח ואת הפלפל. מערבבים.
  8. מחכים שהרוטב ירתיח ומורידים את האש. מכסים ומשאירים את הרוטב על אש נמוכה לפחות חצי שעה
  9. בינתיים מכינים את ה"פרמז'ן": מערבבים בקערה שמרי בירה, קמח השקדים ומלח
  10. מרתיחים סיר מים- לקראת סוף הבישול של הראגו, מוסיפים את המרווה (שנוציא לפני ההגשה) כשהמים רותחים, מוסיפים להם 2 כפות מלח גס
  11. מכניסים את הטליאטלה למים ומבשלים 30 שניות פחות מזמן הבישול הרשום על אריזת הפסטה
  12. מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה לסיר הראגו ומסיימים את בישול הפסטה בתוך הרוטב ל-30 שניות אחרונות מוציאים את המרווה , מגישים ומפזרים מעל את ה"פרמז'ן".

ארבקינה

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ארבקינה

עדין מאד ומיוחד מאד. זן ספרדי אהוב מאד בספרד ובארה"ב בעל ארומה פירותית ייחודית. טקסטורה קלילה (לא שמנוני או כבד), עם נגיעות פירותיות ירוקות ללא חריפות.
זן שמקורו בצפון ספרד, באיזור קטלוניה שם הוא מהווה את עיקר גידול הזית. העץ יחסית קטן, נוטה לגדול לרוחב ומגיב טוב לגיזום (אפילו גיזום אגרסיבי). פירותיו קטנים ועגולים. מתאים ביותר לנטיעה צפופה אך בעייתי למסיק ע"י מנערת השמן נחשב לטוב מאוד אך בעל יציבות כימית נמוכה עקב אחוזים גבוהים של חומצה לינולאית (אומגה 6 – חומצת שומן רב בלתי רוויה) התורמת לאי היציבות. עם התפתחות של שיטות מסיק מתקדמות (בוצרת) נפוץ הזן בכל העולם, בעיקר בארגנטינה וצ'ילה. מתאים לגידול במגוון של אקלימים וסוגי אדמות, והזיתים מבשילים יחסית מוקדם. הזן ניחן ביבולים יחסית גבוהים ובסירוגיות נמוכה. לארבקינה ארומה פרחונית נעימה ופירותיות בולטת. ניתן להבחין בטעמים של תפוח ירוק ושקדים. השמן עדין, ללא מרירות וחריפות ואהוב מאוד על שפים.

שמנים נוספים

ארבוסנה

₪7.60 ל-100 מ''ל

57.00
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

ברנע

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

לצ'ינו

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

פיקואל

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

קורנייקי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪290.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר

סורי

₪7.60 - ₪5.80 ל-100 מ''ל

טווח מחירים: ⁦₪57.00⁩ עד ⁦₪136.00⁩
בחר אפשרויות למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר