שמן איכותי


מועצת הזיתים עורכת בדיקות כימיות למידת התחמצנות השמן ומסמנת את איכותו. קנו רק שמן הנושא את תג המועצה.

רמת חמיצות


העדיפו תמיד שמן "כתית מעולה" בעל רמת חמיצות עד 0.8 אחוז. ככל שרמת החמיצות נמוכה, השמן איכותי יותר ובריא יותר. שמן עליו כתוב "שמן זית" בלי המושג

כתית


הוא תערובת של שמן זית מזוכך עם שמן זית כתית. הימנעו משמן "מזוכך" – שמן שהופק באמצעים כימיים

תנאי אחסון אופיטמאליים


אחסנו את השמן במקום חשוך וקריר.

תוספת מושלמת


שמן זית איכותי הוא תבלין לכל דבר. שמן מוסיף ארומה למזון מבושל, דגנים, תבשילי קטניות וירקות, פסטות, רטבים מבוססי יוגורט, עגבניות, טחינה ועוד!