שמן איכותימועצת הזיתים עורכת בדיקות כימיות למידת התחמצנות השמן ומסמנת את איכותו. קנו רק שמן הנושא את תג המועצה.רמת חמיצותהעדיפו תמיד שמן "כתית מעולה" בעל רמת חמיצות עד 0.8 אחוז. ככל שרמת החמיצות נמוכה, השמן איכותי יותר ובריא יותר. שמן עליו כתוב "שמן זית" בלי המושגכתיתהוא תערובת של שמן זית מזוכך עם שמן זית כתית. הימנעו משמן "מזוכך" – שמן שהופק באמצעים כימייםתנאי אחסון אופיטמאלייםאחסנו את השמן במקום חשוך וקריר.תוספת מושלמתשמן זית איכותי הוא תבלין לכל דבר. שמן מוסיף ארומה למזון מבושל, דגנים, תבשילי קטניות וירקות, פסטות, רטבים מבוססי יוגורט, עגבניות, טחינה ועוד!